משמעות בדיקת C-Peptide כשמזריקים אינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/02/2015 | 08:45 | מאת: אבי

שלום ד"ר, 1. האם כשמזריקים אינסולין בזאלי (לנטוס,טרגלודג) יש משמעות לבדיקת C-Peptide ? 2. האם נכון שאצל סוכרתיים המזריקים אינסולין, ההזרקה החיצונית של אינסולין מדכאת ייצור עצמי של אינסולין ו- C-Peptide ?

27/02/2015 | 14:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בדיקת הסי-פפטיד במטופל באינסולין (שלא ניתן לבצע אצלו רמת אינסולין ממקור עצמוני) מאפשרת לקבל מושג את הפעילות הלבלבית (באם קיימת) ולהעריך אם הסוכרת שלפנינו היא מסוג 1 או 2 בהתאם למבחנים. מתן אינסולין חיצוני הוא משלים את האינסולין העצמוי ולא מדכא אותו.

מנהל פורום סוכרת