טיפול במצב טרום סוכרת?

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/02/2015 | 18:07 | מאת: חיפאית

אני מבקשת לשאול לגבי גבר בן 64 - כבר כמה שנים שמדידות הסוכר שלו נעות בין 105-120 לערך. 120 היה המכסימום , לאחרונה. שני הוריו היו סוכרתיים. לא סובל מהשמנת יתר, אלא רק מיתר משקל קל.bmi פחות מ-30. אוכל ממש מעט דברי מתיקה. אין בעיות לבביות. לחץ דם תקין ללא טיפול. עבר בשנים האחרונות ניתוחי ויטרקטומיה בגלל סכיזיס. רופאת המשפחה החליטה להתחיל טיפול בגלוקומין, לפי דבריה יש גישה היום להתחיל בטיפול כבר במצב של טרום סוכרת, על מנת למנוע תופעות לוואי בעתיד הקשורות לסוכרת. מה דעתך בנושא? אם אכן יש כזו המלצה כללית היום, האם גלוקומין זו תרופה שאפשר להפסיקה לאחר תקופת זמן, אם מתברר שיש ירידה ברמת הסוכר ? או במצב שבדיקת המוגלובין a1c תתברר כתקינה ? תודה

25/02/2015 | 18:23 | מאת: חיפאית

הוא מטופל ב 10 מ"ג סימבסטטין, והבדיקות תקינות של הכולסטרול.

25/02/2015 | 22:46 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הגישה היום חטיפול במצבי דם סוכת ומניעת התקדמות ההפרעה המטבולית במטבוליזם הפחמימות למצב של סוכרת "של ממש" ממנו אין חזרה, מומלץ על שמירת דיאטה לסוכרת ללא סוכרים זמינים, פעילות גופית מתונה קבועה (למשל הליכה), שמירה על משקל תקין ושילוב של מטפורמין כדור ליום בערב אחר הארוחה. התרופה לא מורידה את הסוכר אלא מונעת את עליתו מעל לרצוי.

מנהל פורום סוכרת