האם תרופה בשם למוג'ין יכולה לעלות את ערכי הסוכר ?

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/02/2015 | 08:48 | מאת: יוסי

אני חולה סכרת סוג2 . עד לפני שבוע הייתי מאוזן .. לפני שבועיים התחלתי ליטול למוג'ין ( עקב חשש לאפילפסיה ) לימוג'ין במינון קטן בתחילה 25 מ"ג בוקר , ושבוע שעבר 25 בוקר ו 25 ערב .. לפני שבוע הערכים של הסוכר בבוקר קפצו ל160 ובהדרגה 180 ועכשיו ל200 ... לא עשיתי שינוי משמעותי באוכל , אני יותר נח ... לפני יומיים העלתי את כמות האינסולין שאני מזריק וללא תוצאה . ערכי הסוכר עדיין גבוהים 200 בצום .. 300 שעתיים אחרי האוכל .

25/02/2015 | 22:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יוסי, למיטב ידיעתי אין קשר בין הלימוג'ין שאתה נוטל לעליות ברמות הסוכר . במחקר אחרון בו טופלו חולי סוכרת מסוג 2 שסבלו מכאבים נוירופתיים קשים בלימוג'ין לא נצפו שנויים ברמות הסוכר במהלך השבועות של מתן התרופה בהשואה לאינבו (פלצבו9.

מנהל פורום סוכרת