סכרת T1

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/02/2015 | 14:18 | מאת: KLR

שלום יש לי סכרת מסוג 1 כבר מעל 20 שנה. ברצוני לדעת האם ישנה אפשרות להגדלת יכולת הייצור של הלבלב (בבדיקת שעשיתי לאחרונה c-peptide יצא 110 ו GAD Ab קטן מ 7). לפי דעתי האינסולין החיצוני המוזרק לי לגוף לא מאפשר ללבלב שלי לייצר עוד תאים מאחר ואין "צורך" כי הוא מקבל את כמות האינסולין הנדרשת. בנסיונות שעשיתי לאחרונה שבהם לא הזרקתי לאחר האוכל היו מקרים רבים שהסוכר לא עלה ואף ירד אפילו כשעתיים אחכ, התנהגויות שמתחילות לחזור על עצמן. האם יכול להיות מצב שהגורם האוטואימיוני שגרם לסכרת פחת/נעלם ויש יותר ייצור אינסולין ע"י הלבלב? תודה מראש

25/02/2015 | 22:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לא ברור לי מהם תחומי המעבדה שבה נבדק הסי פפטיד שלך והאם התוצאות מבוטאות בננומול לליטר או ננוגרם למ"ל או בצורה אחרת. הסתכל בדף התשובות וראה גם מהם ערכי הנורמה של המעבדה שבה בוצעה הבדיקה. עקרונית לסוכרתיים רבים עם סוכרת מסוג 1 יש עדיין שיירי פעילות לבלבית, המתבאת ברמות סי-פפטיד גבוליות או בתחתית הנורמה, ולאו דוקא חסר מוחלט. מתן אינסולין חיצוני כתוספת והשלמה למה שהלבלב נותן אינה פוגעת בהפרשה הלבלבית באם היא עדיין קיימת.

מנהל פורום סוכרת