שאלה לגבי טיפול תרופתי לתנגודת אינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/02/2015 | 10:34 | מאת: אליהו

לד"ר קנטר שלום רב, (שוב) תודה לך מאוד על תשובותיך לשאלותיי הקודמות ומאוד אשמח אם תוכל לענות גם על השאלה הבאה. הבעיה העיקרית אצלי באופן ספציפית הוא תנגודת אינסולין (אוmetabolic syndrome) ומשום כך אני לא מטופל באמצעות אינסולין עצמו אלא טיפול תרופתי בלבד - טרג'נטה או DPP4 אחר, ואמריל. למזלי הרע מטפורמין, התרופה הראשונית לטיפול בתנגודת אינסולין, גרם לשלשול אצלי ולכן לא יכולתי להשתמש בו. בהמשך ניסו אותי בויקטוזה אבל גם הוא גרם לתופעות לוואי גסטרואינטסטינליות אצלי וסביר להניח שגם יתר התרופות בקבוצת הGLP - 1 יניבו תוצאה דומה. בשנה שעברה העבירו אותי לטיפול עם אקטוס במינון 30מג' והוא היה מאוד יעיל והוריד את רמת ההמוגלובין המסוכרר אצלי בצורה ניכרת אך במקביל הוא גרם לעלייה במשקל ולכן בעצת מכון הסוכרת של קופ"ח שלי הפסקתי להשתמש בה. כעת אני מצליח לשמור על רמת איזון סביר יחסית (HB1AC שלי הוא 6.5) עם הטיפול התרופתי הנוכחי שלי (טרג'נטה + אמריל) וגם דיאטה ופעילות גופנית אך אני ממשיך לסבול מזינוק בערכי הסוכר במהלך הבוקר ולפי דעתו של רופא המשפחה הדבר נובע אך ורק מתנגודת ולא מחוסר באינסולין. שאלותיי הן: האם לאור זאת יש, לדעתך, אפשרות לשלב אקטוס חזרה בטיפול שלי אך במינון המינימאלי של 15מג' כך שיהיה איזשהו גורם מאזן לתנגודת שלי או האם עדיף לשלול את השימוש בתרופה זו לחלוטין עקב הניסיון הקודם שלי איתו? שנית, האם בכל זאת שימוש אינסולין בזאלי כמו לנטוס או לבמיר יוכלו לשפר את תנגודת האינסולין אצלי ואם לא, האם יש בכלל תרופות אחרות שיוכלו לבצע את הפעולה הזו? אציין שאני מועמד לניתוח בריאטרי (נמצא כעת בתהליך ההכנה והבדיקות הטרום – ניתוחיות) כך שאני רואה כל חלופה טיפולית כפתרון זמני בתקווה שלאחר ניתוח לא אזדקק לתרופות כאלו בכלל. בתודה מראש ובברכה, אליהו

25/02/2015 | 21:57 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כל חולי הסוכרת מסוג 2 נמצאים בשלב זה או אחר של תנגודת לאינסולין. התרופה היחידה הזמינה כיום שהיא באופן ספציפי נוגדת תנגודתץ היא הרקטוס, שאינו "משמין". הטרג'נטה משתייכת לקבוצת משפעלי האינקרטין כמו הויסקוזה והג'נוביה וכדומיהם. האמאריל מגביר את שחרור האינסולין אצלך וזה הפקטור שתורם להשמנה. שילוב של אינסולין בזאלי יש לו מקום באם סוכרי הבוקר שלך בבוקר הם גבוהים. יש מקום לקול שילוב מחדש של אקטוס, תוך ייעוץ עם הרופא שלך כי על פניו אתה נראה מאוזן...

מנהל פורום סוכרת