שאלה לגבי היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/02/2015 | 20:11 | מאת: אסי

שלום. אני בן 30, בריא בד"כ. רזה. לא סוכרתי. אני פונה בגלל שהסוכר שלי נוטה להיות נמוך. גם בצום. וגם לעתים אני חווה מין הופוגליקמיה ריאקטיבית בין הארוחות (בין בוקר לצהריים ובין צהריים לערב). הסוכר שלי בצום נע באזור ה 62-73. a1c 4.1. אינסולין בצום 2.0. וכשאני לא אוכל כמה שעות טובות, אני חווה סימפטומים של רעידות, בלבול, חרדה, ועוד. בפעמיים שיצא לי למדוד הסוכר באמת היה באזור ה 58. אני ממש מתוסכל מזה. הייתי כבר אצל 2 אנדרוקרינולוגים, והם לא נתנו לי תשובה שמניחה את הדעת. רק לאכול בזמן. מהבדיקות דם שלי לא זיהו בעיה. אני רוצה לחקור למה זה קורה, מה מקור העניין, ומה אפשר לעשות חוץ מלהסתובב עם שקיות סוכר צמודות אליי ? תודה,

25/02/2015 | 21:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הבעייה שלך נשמעת כמו היפוגליקמיה תגובתית, אך יש להוכיח זאת על ידי ביצוע העמסת סוכר ונטילת דגימות בצום, שעה, שעתיים ושעתיים וחצי. אם הרמות אחר שעתייים/שעתיים וחצי נמוכות מ 50 יש להניח שזוהי אמנם היפפוגליקמיה תגובתית, ואז הטיפול הוא בעזרת דיאטנית, 6-8 ארוחות קטנות ושוות ללא סוכרים זמינים, ואכילה של שעתייים וחצי על פני היממה.

מנהל פורום סוכרת