העמסת סוכר 100 גרם

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/02/2015 | 16:37 | מאת: שני

שלום רב.. אני נמצאת בשבוע 24 להריון ביצעתי העמסת סוכר 100 גרם(בעקבות סכרת הריונית בהריון הקודם) והתוצאות הם: בצום 83 אחרי שעה 180 אחרי שעתיים 100 אחרי שלוש שעות 44 האם זה תקין? למרות שהתוצאה האחרונה נמוכה מידי

20/02/2015 | 21:49 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שני בהעמסת הסוכר אין עדות לרמות גבוהות מהמותר ולכן אין לך סוכרת הריונית. הרמה הנמוכה בסוף ההעמסה מרמזת על תגובה לבלבית ערה לסוכרים זמינים ורצוי שתמנעי מסוכרים זמנים בארוחות

20/02/2015 | 23:57 | מאת: שני

תודה על התשובה :) מה זה אומר להימנע מסוכרים זמינים?! לא לאכול בכלל דברים שמכילים סוכר?!

25/02/2015 | 21:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך להמנע מממתקים , משקאות מוגזים עם סוכר (יש כ 8כפיות סוכר בפיחת קולה) פירות יבשים כתמרים, צימוקים, תאנים, עוגות, אזני המן וכדומה. עקרונית רצוי להתייעץ עם דיאטנית בנידון.

מנהל פורום סוכרת