מצב טרום סוכרתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/02/2015 | 12:01 | מאת: תמר

היי, אני בת 25, בריאה בדרך כלל ולא ידוע לי אם יש היסטוריה של סוכרת במשפחתי. בכל בדיקות הדם שלי מאז שהייתי בת 16 מופיע סוכר מעט גבוה (114-117). יש לציין כי את כל בדיקות הדם שלי ביצעתי בצום. רופא המשפחה שלי אמר לי שאין צורך לבצע העמסת סוכר אלא רק לבצע מעקב. בבדיקה האחרונה שביצעתי, לפני כחודשיים רמת הסוכר שלי עמדה על 114 והמוגלובין AC1 עומד על 6. לא יודעת אם יש קשר אבל רמת ה-HDL שלי עומדת על 37 (כאשר המינימום הוא 40) וה-LDL שלי עומד על 110. האם זה נחשב מצב טרום סוכרתי? התחלתי לשים לב לכמות הסוכר שאני אוכלת ולהתעמל מעט. האם יש עוד דבר שניתן לעשות ע"מ להפחית את רמות הסוכר בדם? שאלה נוספת - האם ניתן לחשוב על הריון במצב כזה או שהסיכון לסוכרת הריון גדל? אשמח לתשובה. תודה.

15/02/2015 | 12:03 | מאת: תמר

19/02/2015 | 11:48 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ערכים שבין 100 ל 126 מג% בצום מצביעים על מצב של קדם סוכרת. לקראת הריון מתוכנן רצוי להביא את הרמות בצום לרמות שמתחת ל 95 מג%. לשם כך יש כך יש התחיל בדיאטה נטולת סוכרים זמינים לחזור אחר שלושה חודשים על סוכר בצום+שעתיים אחר האוכל וכן ההמוגלובין A1C. רצוי להתייעץ עם מומחה בסוכרת הריונית כי קיים סיכון להופעתה במבלך ההריון.

מנהל פורום סוכרת