טרום סוכרת?!

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/02/2015 | 11:57 | מאת: אורן

שלום בן 46 בבדיקה לאחר צום ערכי סוכר 100 ואילו המוגלובין מסוכרר 6.2 בבדיקת שתן אין גלוקוז. (לפני כשנתיים בבדיקה בצום היה 104 וגלוקוז 'נורמלי' בשתן והמוגלובין מסוכרר 5.9) האם זהו טרום סוכרת? ומה ההבדל בין הערך 100 ל 6.2?! תודה רבה

19/02/2015 | 11:36 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אורן, ערכים בצום מעל 100 ועד 126 מג% מעידים על מצב של קדם סוכרת. לא די בדגימה אחת לקביעת אבחנה. מאידך ההמוגלובין המסוכרר הוא ממוצע של כל ערכי הסוכר בשלושת החודשים שקדמו והוא מחשיד למצב של קדם סוכרת כאשר הוא מעל ל 6.0% מומלץ לך לעשות שלושה חודשים דיאט ללא סוכרים זמינים בסיוע דיאטניחת ואז לחזור על בדיקות הסוכר בתום+שעתיים אחר האוכל וההנוגלובין המסוכרר.

20/02/2015 | 11:25 | מאת: אורן

בבדיקההתגלה שמספר כדוריות האדומות RBC מעט גבוה מהנורמה. האם יכול להיות לזה קשר לבדיקת המוגלובין מסוכרר?!

מנהל פורום סוכרת