בדיקת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/01/2015 | 13:16 | מאת: דורה

שלום רב, בבדיקת מעבדה לאחר צום של 12 שעות סוכר - 104 המוגלובין המסוכרר - 6.2 בבוקר לאחר צום של 10 שעות בדיקה ביתית - 120 בצהריים מייד לאחר האוכל (דג + סלט סלק + מלפפון וטחינה) - 95 האם האוכל מאזן את הסוכר? האם יש לי טרום סוכרת? תודה רבה

29/01/2015 | 13:38 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דורה, התמונה מתאימה לקדם סוכרת ועליך לפנות לדיאטנית להדרכה לכלכה ללא סוכרים זמינים מאוזנת כרצוי. האוכל לא "מאזן" את הסוכר אך קובע מה תהיה תגובת הגלוקוז בדם בהתאם לגודל והרכב הארוחה.

01/02/2015 | 06:58 | מאת: דורה

בוקר טוב, תודה רבה על תשובתך. שכחתי לציין שאני נמנעת מלאכול סוכרים (לדוגמא פרי אחד ביום או עוגה שאני מכינה עם סטיביה) ובכל זאת לא מצליחה להתאזן ביקרתי כבר אצל דיאטנית מקופ"ח והיא הוסיפה לי דברים לא נראה לי שהסוכר יתאזן אם אני אוכל 3 פרי ליום במקום 1 פרי ואוסיף חטיף דגנים שגם בו יש סוכר כשלפני כן לא אכלתי חטיף ולהוסיף עוד 4 פרוסות לחם ליום או מנת פחמימה במקום האם יש פתרון אחר - אולי כדור? תודה רבה ויום טוב

מנהל פורום סוכרת