העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/01/2015 | 19:28 | מאת: סימה

שלום רב. ביצעתי היום בדיקת דם בצום . ואחר שעתיים עם העמסת סוכר 75g. הבדיקה בוצעה בעקבות תוצאה קודמת חבדיקה בצום-126- ורקע משפחתי. קיבלתי עכשיו את תוצאות הבדיקה והן נראות תמוהות בעיני. התוצאה של שתי הבדיקות היא -106. האם תוצאות זהות הגיוניות? תודה

29/01/2015 | 13:28 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך סימה, אם לא הייתה טעות בדיווח של המעבדה התוצאות הן אפשריות. הבעיה היא שהבדיקה הקודמת בצום מחשידה לסוכרת ואילו הנוכחית למצב של קדם סוכרת. מומלץ לבצע בהקדם בדיקת המוגלובין A1C לפתירת הבעייה וביסוס האבחנה.

מנהל פורום סוכרת