נשנושים אסורים לפני השינה

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/01/2015 | 23:36 | מאת: שיר

חולת סוכרת 2 מזריקה אנסולין לנטוס בבוקר. יש לפעמים שאני מאבדת שליטה לקראת השינה ואוכלת קצת יותר מידי פחמימות ... מה עושים במצב כזה? האם לעלות את מספר היחידות של ההזרקה בבוקר אחרי כשמתקבל סוכר גבוהה יום אחרי?או להזריק כמות נוספת בלילה ישר לאחר המעידה?

26/01/2015 | 11:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ארויחה קלה לפני השינה מומלצת לכל סוכרתי בפרט אם הוא מזריק. מומלץ לך גם לשול להביר את הזרקת הלנטוסב מהבוקר ללפני השינה. ארוחת הלילה הקלה (פרי דוגמת בננה בחי רקליפםה, או אשל עם כמה קריקרים) לא צריכה להכיל פחמימות זמינות בכמות חריגה. תוספת אינסולין קצרא פעולה בשלב זה עלולה להסתציים באאררועי היפו לילי שאינו מומלץ. כך שעליך להתאפק מה"נשנושים" המיותרים.

מנהל פורום סוכרת