האם לקחת תרופות?

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/01/2015 | 21:00 | מאת: רפי

לפני כחצי שנה נמצאו בבדיקות דם שעשיתי ערכים של 125 גלוקוז, ו-6 המוגלובין מסוכרר. ביצעתי שינויים תזונתיים רבים, ולפני כמה ימים ביצעתי שוב בדיקת דם. הפעם הגלוקוז היה 107, וההמוגלובין המסוכרר היה 5.9. השאלה היא האם זה נחשב שיפור? האם המשך מאמץ תזונתי יכול להועיל יותר מכך, או שמא שכדאי לקחת תרופות? בכלל, האם ישנה קורלציה בין הגלוקוז לבין ההמוגלובין? או שמא יש חשש ל-לאדה? תודה על תשובתכם!

26/01/2015 | 11:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך נראה שאתה נמצא בשלב של קדם סוכרת, עם שיפור קל של ממוצעי הגלוקוז התלת חודשי האחרון. אחת הגישות לטפל במצבי קדם סוכרת היא על ידי שינוי הרגלי החיים המתבטא בדיאטה מתאימה, שמטורה על משקל תקין ופעילות גופנית. אני משתייך לאסכולה שגורסת שיש גםלשלב תרופה למניעת התצקדמוצ המצב לקראת סוכרת של ממש. מבחינת התוצאה שתי השיטות טובות.

מנהל פורום סוכרת