סוכרת והמוגלובין מסוכרר

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/01/2015 | 19:22 | מאת: אמיל

אהלן, אם אדם X בעל המוגלובין מסוכרר של 7.6 אך ביצע בדיקת סוכר בצום-תוצאה תקינה וגם בדיקת העמסת סוכר-וגם פה תוצאה תקינה. מהי תהיה האבחנה? אדם בריא? חולה סוכרת? טרום סוכרת? תודה רבה

25/01/2015 | 20:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ההמוגלובין המסוכרר הוא מוצא מכלול כל רמות הסוכר בשלושת החדשים שקדמו לבדיקה. רמות אלו כוללות הכל-לםני, במהלך ואחר הארוחות, ביום ובליל, בחושך באור בימי חול ובחגים. ערך שהוא גבוה משבע מצביע על כך שבשלושת החודשים שקדמו לבדיקה היו ארועים רבים של רמות סוכר גבוהות מהרצוי וברמות התואמות סוכרת.

מנהל פורום סוכרת