חשש

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/01/2015 | 15:33 | מאת: נועם

עשיתי בדיקת דם לגלוקוז אחרי צום ויצא 106, חוץ מזה יש לי השתנה מרובה וצמא, עור יבש ועייפות. אני משרת בצבא בבסיס מודיעין סגור ויוצא רק לשבתות, איך הצבא מתייחס לזה? שחרור מהצבא כמו סוכרת, התאמת פרופיל אחרת או לא מתייחס? תודה

22/01/2015 | 22:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ערך סוכר בצום שבין 100 ל 126 מחשיד לקיום מצב של קדם סוכרת, שאם לא שומרים במהלכו על דיאטה ללא סוכרים זמינים ועל המשקל, יכול להתקדם למצב של סוכרת של ממש. בדיקה אחת בצם לא מספיקה ויש לחזור עליה ועל בדיקת דם להמוגלובין AC. עליך לפנותלרופא היחידה שיפנה אותך בהקדם לביצוע הבדיקות לקביעת מצבך. אם תאובחן סוכרת הדורשת טיפול תרופתי יש לבצע הפחתת הפרופיל הצבאי בהתאם.

מנהל פורום סוכרת