גנטיקה של סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/01/2015 | 19:23 | מאת: אביגיל

שלום, אני יוצאת עם מישהו שיש לו סוכרת נעורים (מכיתה י"א גילו לו את המחלה. סבא שלי היצתה לו סוכרת נעורים, ורציתי לדעת מה האחוזים של הסוכרת לעבור לילדים שלנו? תודה רבה

25/01/2015 | 19:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אביגיל, למרות שסוכרת הוכרזה רשמיתצ בכהס מדעי גדול כ "כאב הראש של הגנטיקאים" זוהו עד היום מספר רב של סמנים גנטים שונים ששכיחים יותר בסוכרת מסוג1. דבר ראשון יש לזכור, שבכ 85% מהסוכרתיים הללו אין שום סיפור משפחתי קודם בים קרובים מדרגא ראשונה ושניה! מאידך, בתאומים זהים הסיכון להופעת סוכרת בתאום הזהה השני הוא גבוה יותר מאשר אצל תאומים לא זהים. מצד אחד אפשר לומר שהסיכוי הוא או 100% (אם הילד יקבל סוכרת) או 0% (אם הוא לא יקבל סוכרת...) הספרות מדברת על כך שילדים לאב עם סוכרת מסוג 1 יש להם 6-9% סיכון לפתח סוכרת, ילדים לאם עם סוכרת מסוג 1 יש להם 2-4% סיכון לפתח סוכרת , ואם לשני ההוריםן יש סוכרת מסטוג 1 הסיכון מגיע ל 30%.

מנהל פורום סוכרת