סכרת הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/01/2015 | 16:47 | מאת: רות

היי שבוע 34 בשבוע 26 אובחנתי עם סכרת גבולית עם ערך אחד לאחר שעתיים 165 מאז אני בדיאטה ומודדת בגלקומטר . הבנתי שהדעות חלוקות ואני בחלק מקומות מוגדרת כסכרתית וחלק לא בכל מקרה בוצעתי בדיקת המוגלובין A1C יצא 5.3 האם זה אומר שאני באמת ללא סכרתית?<? ושאלה נוספת אני משתמשת בגלקומטר מדי פעם הוא נופל לי האם זה משפיע על התוצאה?? אשמח למענה

21/01/2015 | 11:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רות, לאבחנ של סוכרת הריונית לא די אם רק ערך אחד מארבע הערכים שנמדדו (צום, שעה שעתיים ושלוש אחר העמסה) השונה נהנורמה בהעמסת גלוקוז של 100 גרם. גם ההמוגלובין המסוכרר שלך מראה שממוצע שלושת החודשים האחרונים של ערכי בסוכר שלך הוא תקין.

מנהל פורום סוכרת