היפוגליקמיה בהריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/12/2014 | 11:59 | מאת: יעל

שלום, ביצעתי העמסת סוכר 50 בשעה 08:00 בשעה 10:30 התחלתי להרגיש רעד בידיים וחולשה - תחושת היפוגליקמיה. תחושה זו מוכרת לי מבדיקות העמסת סוכר 100 שביצעתי בהריונות קודמים בשל עוברים גדולים הבדיקות על פי הגרפים יצאו תקינים ובכל הבדיקות לאחר 4 ש' הסוכר צנח מתחת ל 60 והייתה לי תחושה זהה. האם מצב זה של היפוגליקמיה לאחר העמסת סוכר מרמז על עודף הפרשת אינסולין מחייב בירור/ דיאטה מיוחדת, פניה לבירור ספציפי?

18/12/2014 | 20:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך במצבים שכאלה של היפוגליקמיה תגובתיתלסוכרים זמינים רצוילעבור לכלכה ללא סוכרים זמינים, 6-8 ארוחות קטנות מאוזנות בעזרת דיאטנית. אם התופםעות נמשכות רצוי לפנות לבירור למומחה בנושא.

מנהל פורום סוכרת