המשך טיפול תרופתי לסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/11/2014 | 16:55 | מאת: אולגה

שלום רב! אמא שלי בת 70 חולה בסוכרת מסוג 2. שנים לקחה אמריל 2מג ואכלה הכל. אער כך עלה לה סוכר A1c מ6.8 ל7.1 ביחד עם זה הרמת הסוכר שלה היה מ199 ל50. הרופא אנדוקרינולוג הוריד את אמריל ל1מג והוסיף אונגלייזה 5מג.זה היה לפני שבוע אך אחרי שעתיים וחצי אחר ארוחת הבוקר ירד לה סוכר ל70 והיום היה לפני ארוחת הבוקר 150 ו1.45 אחרי ארוחת הבוקר 66. האם נכון להוריד מחר את אמריל לגמרי? תודה רבה

23/11/2014 | 14:38 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך האמאריל משתייך לקבוצת התרופות ממריצות הלבלב ולכן הסוכר באנשים מבוגרים יכול ליפול לאחר נטילתו. אונגוליזה משתייך לקבוצת התרופות משפעלות האינקרטין וניתן כנרא בשלב זה להסתפק בה בשילוב עם דיאטה לסוכרת וארוחות בזמן.

מנהל פורום סוכרת