מדללי דם

דיון מתוך פורום  סוכרת

22/11/2014 | 10:13 | מאת: משה

דר' יקר, אתה ממליץ על מיקרופירין 75 וגם ויטמין E400 ביחד. שניהם מדללים מדללי דם. מדוע הכפילות?

23/11/2014 | 14:46 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אספירין אינו "מדלל" דם אלא מפחית את הצמיגות שלו . בסוכרת המחלה פוגעת בצנרת, ובכלי דם מוצר אטו סתום למחצה דם שהןא מימי זורם טוב יותא מדם צמיג דמוי דבש או דבק. ויטמין E אינו "מדלל דם" אלא נוגד חמצון (אנטיאוקסידנט) יעיל המונע את התפתחות הטרשת ושומר על הצנרת שלא "תזדקן" טרם זמנה. השילוב הנ"ל מומלץ לכל סוכרתי מגיל 35 ואילך, יום יום , עד 120 (ללא מע"מ).

מנהל פורום סוכרת