מבולבלת

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/10/2014 | 20:41 | מאת: נאוה

אני חדשה בתחום המספרים והנתונים של הסכרת ורוצה לשאול בבקשה מה אומרות תוצאות הבדיקות שלי. עשיתי בדיקת העמסת סוכר 75מל. התוצאה בצום 99 ואחרי שתיית הגלוקוז 199. זשבדיקה בצום מראה שאין לי סכרת אבל העמסה גבולית. בבדיקת דם נוספת שערכתי השבוע בצום נבדקו 2 מדדים. 1 סוכר שיצא 86 שזה נהדר מצד שני hb1c (לא בקיעה חסרה לי אות בשם הבדיקה) 5.6% שזה על הגרף גבול. מה זה אומר בעצם? חולה? בריאה? כן גבולית? לא גבולית?אודה מראש על תשובה.

03/11/2014 | 00:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך את התוצאה של 199מג% הייתה שעתייים אחר ההעמסה זהו נתוןחשוד . מאידך אם זה היה שעה הרי שרמות תקינות בצום והמוגלובין A1C תקין התוצאות סבירות. מומלץ לך לחזור עוד 3 חודשים על בדיקת הסוכר בצום +שעתיים אחר ארוחה פחמימתת וכן ההמוגלובין A1C ואז נדע לבטח מה האבחנה.

מנהל פורום סוכרת