ADMA- ארגינין

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/10/2014 | 20:31 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד השלום והברכה. תקופה ארוכה לא נוצר הקשר בנינו והנני מגיע עם השאלות המדעיות והחודרות ובטוחני כי רק אתה אדוני תוכל לתת את התשובות המלומדות כפי שהיית ועודך עושה זאת לפי מיטב המסורת. ולעצם השאלה. הנני נמצא בקבוצת מחקר בנושא סכרת סוג 2 ובין הבדיקות שהנני עושה, עשו לי בדיקות מסויימות לבדיקת רמת ה:ADMA אשר תוצאתה היתה 0.42 . ובדיקת הארגינין שתוצאתה היתה: 36. מה אומרות תוצאות אילו? והאם הן טובות או רעות? והשאלה האחרונה היא האם רמות אילו הינן קבועות או שמא משתנות? אודה לתשובותיך הנאורות . בברכה.

03/11/2014 | 00:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמואל בעל הקושיות הקשות! במסגרת פאנל בדיקות לזיהוי סיכון למחלות קרדיווסקולריות מבוצעות כיום במספר מרכזים רפואיים בדיקות של רמות ADMA, SDMA וארגינין. מדובר בנגזרות של החומצה האמינית ארגינין שעברו מתילציה בתוך תאי הגוף, כחלק מהפעילויות בחלבון התא, ואשר מופרשות לפלסמה וניתנות למדידה. הבדיקות שאתה התיחסת אליהן הן ה ADMA-אסימטריק דימתיל ארגינין, (בשונה מה SDMAשהי סימטריק דימתיל ארגינין), תוצרים שנוצרם ממתילציה של שיירי ארגינין בתהליך יצירת ה NO בגוף. רמות גבוהות של ADMA נמצאו קשורות לסיכון למחלות לב קורונריות, למצבי אי ספיקת כליות ואי ספיקת לב, טרשת ומחלות כלי דם חסימתיות, תנגודת לאינסולין בסוכרת, הפרעות במנגנון הזקפה בגברים והפרעות שומני הדם. תחום הרמה התקינה באדם בריא היא בין 0.48-0.36 כך שהתוצאה שלך של 0.42 נראית תקינה. ממחקרים נמצא שתוצאות גבוהות כ 0.62 מעלות פי 4 את הסיכון לארועים לבבים ולטרשת. הארגינין היא חומצה אמינית חשובה בגוף, אחת משלוש החומצות הבסיסיות והיא הבסיסית ביותר. מהוה אבן בנין חשובה להוצרות ה NO בגוף, חומר חשוב להרחבת כלי הדם . התחום התקין לאדם בריא הוןא בין 13-64 מיקרוגרם/מול כך שהתוצאה שלך של 36 נמצאת במקום טוב באמצע. נקווה שהחכמת, ולחהבא מומלץ שבתור שפן נסיונות תתענין אצל החוקרים שלך מה בעצם הם בודקים, על שום מה, לשם מה ולמה זה בכלל טוב.... בברכה

מנהל פורום סוכרת