בדיקת העמסת סוכר בהריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/10/2014 | 14:32 | מאת: אלכס

שלום דוקטור, טסנו עם אישתי בחודש החמישי להריון לרוסיה,לבקר קרובים.הטיסה הייתה מאוד לא קלה בשביל אישתי ולכן החלטנו לא לקחת את הסיכון בטיסה חזרה ונשארנו כאן. הרפואה ברוסיה זו זוועה שלא ניתן לתאר אותה ללא מילים גסות. ועכשיו לעניינינו,אנחנו כבר בשבוע ה-30 להריון,ופתאום רופאה נזכרה שהיא פיספסה בדיקת העמסת סוכר שמבוצעת בשבועות 24-28. היא רשמה הפנייה לבדיקה של שלוש שעות ,75 גר' סוכר עם צום 12 שעות ושלושה שלבים. רמות הסוכר היו תקינות במשך כל ההריון,אנחנו לא בשום קבוצת סיכון,אין היסטוריה משפחתית של בעיות סוכר,אישתי העלתה 9 קג' בזמן ההריון. הרופאה מסרבת להסביר את נחיצות בדיקה מסובכת ולא נעימה,מלבד "כי צריך". השאלה שלי - האם בדיקה זו חשובה עד כדי קריטית,והאם תהיה מסוכנת לעובר בשבוע כל כך מתקדם? תודה אלכס :)

02/11/2014 | 23:35 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אלכס מה שמומלץ לבצע מיידית זה בדיקת סקירה של שתיית 50 גר גלוקוז ובדיקת הסוכר שעה לאחר מכן. רצוי אך לא חייבת להיות בצום. אם התוצאה תהיה מעל ל 150 יש לבצע את ההעמסה של 100 גרם ל 3 שעות.

מנהל פורום סוכרת