האם יש מה לעשות?

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/10/2014 | 06:07 | מאת: שירן

שלום אני בחורה בריאה רזה וספורטאית בת 36 אמא ל 5 ולא חובבת מתוקים במיוחד ללא שום הסטוריה משפחתית סוכרתית בגלל היותי מניקה אני עורכת בדיקות דם אחת לשנה שתי בדיקות הסוכר בשנה וחצי האחרונות היו 101 ולאחריה 108 בבדיקת המוגלובין מסוכר התוצאה היתה 6 אני מאוד לחוצה מהעניין יש מקום לציין כי אני סובלת מהתקפי חרדה איתם אני מתמודדת בהצלחה וללא תרופות.אך כאמור מכניס הדבר סטרס לחיי 1- האם בהכרח מדובר במצב טרום סוכרת? 2- האם בשינוי תזונתי הורדת פלממות וסוכרים ניתן לשנות את המצב? 3- האם הורדת סטרס יעזור? או שברגע שיש נזק הוא בלתי הפיך. תודה וסליחה על עומס השאלות

02/11/2014 | 23:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שירן הערכים שציינת תומכים באבחנה של קדם סוכרת בתחילתה. אין ספק שמעבר לכלכה ללא סוכרים זמינים בסיוע דיאטנית, המשך פעילות גופנית ושמירה על משקל תקין יסייעו לשפר את המצב, והכח חשוב- להמנע מסטרס מיותר ככל האפשר. מומלץ לחזור על הבדיקות של סוכר בצום + שעתיים אחר האוכל והמוגלובין A1C בעוד חצי שנה ולראות מה קורה.

מנהל פורום סוכרת