Supra physiological Insulin

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/10/2014 | 09:45 | מאת: דניאל

שלום ד"ר האם קיים מינון מקסימלי לאינסולין ? האם הגוף יכול לספוג מינון אינסולין מעבר לרמה הפסיולוגית ? קראתי מאמר שטוען שהמינון המקסימלי הוא 0.5-0.6 יחידת אינסולין לכל ק"ג משקל גוף. כלומר חולה ששוקל 80 המינון המקסימלי הוא 40-48 יחידות. אשמח להתייחסותך בהרחבה ואם ניתן גם להפנות למאמרים. אשמח אם תשים דגש על מינון מקסימלי של אינסולין בזאלי (לנטוס למשל). תודה

28/10/2014 | 01:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך סוכרתים רבים עם סוכרת מסוג 2 נזקקים לכמויות גבוהות של אינסולין על מנת ל"שבור" את התנגודת לאינסולין שקיימת אצלם. בעוד שרוב הסוכרתיים שאין להם כלל פעילות לבחבית (סוכרת מסוג 1) מסתפקים בסך יומי של עד 40 יחידות, הסוכרתים עם התנגודת לאינסוליםן יכולים להגיע עד 150 יחידות ליממה ויותר. מינונים מעל ל 200 יחידות הם נדירים, ובימים אלו המעבר לשימוש במשאבה יכול להפחית את הצריכה היומית ב 30%. כיום קיים כבר תכשיר חדש המכיל300 יחידות אינסולין במ"ל עבור המקרים הנדירים שנזקקים לכמויות "בשמיים". המקרה הבודד שאני נתקלתי בו היה כבר כושי בארה"ב ששקל קרוב ל 200 ק"ג וצרך כ350 יחדות ליממה. כך שישנם גם כאלה...

מנהל פורום סוכרת