גלוקומין

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/10/2014 | 19:49 | מאת: נפתלי

אני בן 65. לפני שנה וחצי גילו אצלי סוכרת. קיבלתי גלוקומין וסימבסטין. הסוכר ירד ב- 5%. במקביל הורדתי משקל, כ- 14%. בספטמבר התחילו אצלי כאבי בטן ושלשולים. לכן באוקטובר הפסקתי לקחת גלוקומין וסימבסטין. השאלה: האם להחליף תרופות או להסתפק במעקב ביתי אחרי רמת הסוכר, שהיא כרגע סבירה?

28/10/2014 | 01:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שלשולים וכאבי בטן הם לרוב סיבה להפסקת נטילת מטפורמין. באם הערכים של הסוכר יצריכו בהמשך טיפול תרופתי ניתן להייעץ עם הרופא/מומחה לסוכרת באשר לתכשיריםן אחרים. חשוב לשמור על משקל סביר ולא לעלות חזרת למה שהיית בעבר.

מנהל פורום סוכרת