תרופות חדשות. האם ניסים ונפלאות ?

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/10/2014 | 12:01 | מאת: עלמה א.

שלום בעיתון של היום יש כתבה על 2 תרופות חדשות לסכרת 2 ולמניעת נזק לכליות אם כבר נוצר כזה. מדובר בטרג'נטה וטרג'נטה דואו. האם התרופות הללו יכולות להחליף הזרקת הלנטוס שאני עושה. האם התרופות יכולות לחסוך שימוש בנובונורם? הרי גם נובונורם וגם לנטוס גורמים לתאבוון מוגבר ועליה במשקל- וזה מה שקרה לי לאחרונה. בחודשים האחרונים גם הכליות שלי לא פועלות ממש טוב ובבדיקות יש בריחת חלבון וקריאטנין מוגבר במקצת. אודה לד"ר על דעתם בענין התרופות ומה המלצתם. תודה

28/10/2014 | 01:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך תרופות רבות במערך הטיפולי בסוכרת מופרשות בשלמותן או לאחר פירוק ראשוני בכבד ויוצאות דרך הכליות. אם תפקודי הכליות יורדים בגין סוכרת או סיבה אחרת, קיימת סכנת הצטברות התרופות או תוצריח פירוק פעילים שלהן בגוף. בין התרופות בקבוצה החדשה יחסית של תרופות משפעליות מנגנון האינקרטין, הטרנג'נטה שהיא מעכבת DPP-4 היאהיחידה שמתפרקת ומופאשת דר המרה ומע' העיכול ולא דרך הכליות, ולכן ניתן להשתמש בה גם בפגיעה בתפקוד הכליות. הטרנג'טה דואו היא טבליה שולבת עם מטפורמין בדומה לשילובים כאלו של תכשירים משפעלי אינקרטין אחרים, דוגנמצ הג'נואט (שילוב של ג'נובי עם מטפורמין) או היוקראס שהו שילוב של גאלבוס עם מטפורמין) בטנג'נטה דואו יש גם אפשרות לשילוב של כמות נמוכה יחסית של מטפורמין (500 מג במקום 850 ו/או 1000). תרופות אלו אינן באות במקום או "תחליף" לאינסולין אלא לשפר את הטיפול כאשר מתן מטפורמין בלבד אינו מספק.

מנהל פורום סוכרת