עלייה בסוכר הדם

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/10/2014 | 12:44 | מאת: סופה

שלום חולת סכרת מזה שנים עם מטפורמין. לפני 4 חודשים עברתי מעקף קיבה ומאז לא לקחתי מטפורמין. בחודש האחרון עלייה בערכי הסוכר בדם מרגישה רעב וחייבת לקחת כדורים. האם מותר לי לקחת מטפורמין נכון להיום 4 חודשים מהמעקף קיבה? האם מותר לי לחצות לשנייים את המטפורמין או לרסק אותו כדי שיהיה לי קל לבלוע כי זה כדור גדול? כי חששתי לקחת עד היום מיום הניתוח. האם זה לא עלול לגרום לבעיות כי ידוע שלאחר מעקף קיבה עלולים לחטוף תסמונת דמפינג צניחה של סוכר. האם מותר לי לקחת מטפורמין? ואם כן אפשר לחצות אותו לשניים או לרסק אותו כדי שיהיה לי קל יותר לבלוע? ממתינה לתשובות באופן דחוף

28/10/2014 | 01:07 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אין בעיה עם לקיחת החומר מטפורמין לאחר ניתוח מעקף קיבה. ניתן לשבור את הגלוקומין או לרסק אותו. בו בזמן רצוי להתיעץ עם הרופא/מומחה לסוכרת לגבי אפשרות של נטילת תרופות אחרות שהטבליות שלהן קטנות וקלות לבליעה.

מנהל פורום סוכרת