מה עוד גורם ליובש בפה

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/10/2014 | 14:37 | מאת: דרור

אני בן 68 סוכרתי טייפ II כעשר שנים. לוקח ג'נואט פעמיים ביום. בשעות הבוקר אני מאוזן, זין 100 לבין 120. בנוסף מטופל ב"אקספורג" ללחץ דם ועוד תרופה לשיפור רמות הכולסטרול. משקל 85 גובה 180. במהלך הלילה, אני מתעורר כפעמיים עד שלוש לריקון השלפוחית. שמתי לב, שאני צמא במהלך הלילה. לכן, ביצעתי בדיקת סוכר בלילה עם תוצאה דומה לשעות הבוקר (100-120). האם יש סיבות נוספות ליובש/צמא בפה?

28/10/2014 | 01:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דרור סוכרת היא אחת הסיבות ליובש בפה בפרט אם רמות הסוכר גבוהות מהרצוי אך יש סעבות רבות נוספות כמו תופעות לוואי של תרופות רבות, בפרט תרופות להורדת לחץ דם ותרופות פסיכיאטריות, בעיה בבלוטות הרוק עקב הפרעה עצבית, מחלה אוטואימונית שפוגעת בבלוטות הרוק והדמעות (מחלת סיוגרן) שאז גם העיניים יבשות בנוסף לפה יבש, תגובה להקרונת לאיזור בלוטות הרוק וחלק מהתרופות הכימוץרפיות לסרטן, וחלות אחרות כגון איידס. מומלץ לפנות לרטופא או לבדיקת מעבדה לרוק במרפאות או מרכזים שיש לחהם רופאי פה ולסת.

מנהל פורום סוכרת