סכרת סוג 1 ועליה במשקל

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/10/2014 | 22:14 | מאת: שאלה

שלום, יש לי סכרת סוג 1 חדשה (התגלתה בגיל מאוחר יחסית - 24, לפני כחודשיים). מאז אני מטופלת בלנטוס ואפידרה ועולה במשקל במהירות מסחררת וללא שליטה (בחודשיים הנ"ל עליתי 10 קילו!) קראתי שמטופלים בלבמיר עולים פחות במשקל יחסית למטופלים בלנטוס. האם זה נכון, וכדאי לשקול מעבר ללבמיר? ומה בנוגע לאפידרה? האם גם הוא גורם לעליה במשקל, ואם כן האם יש לו תחליף טוב יותר שגם ישאיר אותי מאוזנת וימנע היפו? (מבחינת האיזון אני מרוצה גם מלנטוס וגם מאפידרה, אבל העליה במשקל שאני לא מצליחה לעצור מדאיגה אותי) תודה מראש!

16/10/2014 | 19:33 | מאת: יוסי

גם אני התחלתי לאחרונה להשתמש בלנטוס ואפילו ירדתי במשקל !! האינסולין לא מעלה את המשקל אבל הוא גורם לסוכר (=אוכל) להיכנס לתאים ומצטבר שומן שגורם לעליה במשקל. המעבר ללבמיר לא יעזור. את חייבת לאכול פחות, לאכול בריא יותר וחשוב לעשות ספורט. גם הליכה 30 דקות ביום מומלצת. לפני הלנטוס אכלת אותו הדבר אבל היה לך מחסור באינסולין ולכן הגוף פירק שומנים ולא השמנת. כשעוברים לאינסולין צריך להקפיד על תזונה בריאה. גם אם את מאוזנת מבחינת סוכרים הרי שעלייה של 10 ק"ג מעמידה אותך בפני סיכונים בריאותיים רבים. חשוב מאוד לאזן סוכר ובד בבד לא להעלות במשקל. ממליץ לך גם לקבוע תור לדיאטנית שתרכיב לך דיאטה טובה. אני לא רופא אבל הייתי ממליץ לך להתייעץ עם רופא על מנת להוסיף גם פעמיים ביום כדור שנקרא מטפורמין. בהצלחה

17/10/2014 | 01:23 | מאת: שאלה

האם העליה בהיקפים משמעותית יותר באיזורי הזרקה? (יכול להיות שזה סתם צירוף מקרים - כי בטן, ירכיים וישבן הם בד"כ האיזורים שמתרחבים כשעולים במשקל, מצד שני אולי זה כן קשור? ואם כן, האם מעבר למשאבה למשל ישנה משהו?) יוסי - תודה לך על התשובה, לקצץ בקלוריות היה הדבר הראשון שעשיתי! ובאשר לפעילות גופנית, הייתי פעילה קודם ונשארתי פעילה עכשיו...זו הסיבה שהעלייה במשקל מדאיגה אותי. אני באמת לא יודעת מה אני עושה לא בסדר, במיוחד שלא היו לי בעיות משקל אף פעם בחיים (עוד לפני הסכרת). אבל משמח מאוד לשמוע שאתה הצלחת לרדת :) (מטפורמין מיועד לסכרת סוג 2, למיטב ידיעתי, ולי יש סוג 1)

17/10/2014 | 12:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עם התחלת הטיפות בתכשירי אינסולין קיימת אפשרות לעליה של 2-3 ק"ג במשקל, ולא משנה איזה אנאלוג אינסולין את משתמשת. שאר העליה במשקל נובעת משיונויים בהרגלי /הרכב האוכל. כך שהאינסולין לא "משמין"- האוכל כן...

מנהל פורום סוכרת