קפיצה בסוכר לאחר היפו?!?!?!

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/10/2014 | 16:40 | מאת: מאיה

שלום אני בחודש שמיני, עם סכרת הריונית. מאוזנת (קצת פחות בצום אך הרופאים דווקא רוצים ממני בסה"כ). אני לוקחת אינסולין כל ערב ומודדת סוכר שעה לאחר הארוחה. היום, הרגשתי חולשה כזו ולא מדדתי סוכר כיוון שבדיוק הייתי כעשר דקות לפני הארוחה (בה אני אמורה לאכול שתי מנות פחמימה). כמובן שעד שהארוחה תהיה מוכנה אכלתי חטיף דל פחמימות חטיף חלבה ללא סוכר). הרגשתי השתפרה לאחר הארוחה וכאשר מדדתי סוכר (שעה אח"כ) הסוכר היה מעל 130 (לא תקין) למרות שבד"כ יש לי פחות מ130 (תקין) לאחר הארוחות. האם זה קרה כתוצאה מההיפו שכנראה היה לי? או שסתם בגלל שילוב הארוחה והחטיף הדל פחמימות? חשוב לציין שעוד לא יצא לי לחוש היפו עד כה. תודה

17/10/2014 | 12:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אם אמנם קיימית נפילת סוכר תתכן תגובה של הגוף שתתבטא בעליתו לאחר מכן (אפקט סומוג'י). להבא אם תרגישי חולשה כזו מדדי מיד את הסוכר ואל תמתיני לארוחה, כך שנדע אם התחושה שלך קשורה או לא קשורה לנפילת רמו הסוכר בדמך.

מנהל פורום סוכרת