הורדת רמת הסוכר בדם ע"י ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/10/2014 | 22:47 | מאת: לילך

שלום , האם חש אפשרות להוריד את רמת סוכר (140 בצום), אך ורק ע"י ירידה במשקל, תזונה מתאימה, ופעילות גופנית, או שחייבים לקבל טיפול תרופתי במקרה כזה?

15/10/2014 | 21:12 | מאת: צהלה

בהחלט אפשר להוריד את הסוכר בעזרת טיפול משולב של ירידה במשקל, דיאטה ופעילות גופנית. אני הורדתי כך את הסוכר שהיה הרבה יותר מ140 בצום. ואני שומרת על זה שנים. אבל את צריכה להיות נחושה ועקבית. לא לחזור להרגלייך הקודמים לאחר שהסוכר ירד. אגב, ירידה במשקל עוזרת רק אם מלכתחילה היה לך עודף משקל. אבל אם את רזה ובכל זאת יש לך סוכר גבוה, ירידה במשקל לא תפתור את הבעיה.

17/10/2014 | 12:45 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ירידה של לפחות 8% ממשקלך (באם את כיוםן בעודף משקל) ופעילות גופנית ישפרו ללא ספק את רמות הסוכר. מאידך לאור הרמות הנוכחיות מומלץ לשקול שילוב של מטפורמין אחד כל ערב אחר הארוחה וייעוץ דיאטני.

מנהל פורום סוכרת