ערך לאחר כשעתיים

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/10/2014 | 23:32 | מאת: נתי

שלום ד"ר קנטר, חליתי בסכרת הריון בשני ההריונות שלי. לאחרונה היה לי ערך בצום של 113 וHBA1C 5.3 לאחרונה אני מודדת מידי פעם עם מכשיר ביתי. ולאחר ארוחה נכבדת של פסטה בשמנת עם כוס לימונדה מדדתי את הערך של הסוכר והיה לי 185 ו 181. האם הורע מצבי? או שכל אדם שיאכל ארוחה כזאת אלו יהיו ערכי הסוכר שלו פחות או יותר? אני לא נוהגת לאכול ארוחות כאלה אבל האם זה מסמן שאני סוכרתית ואולי זקוקה לטיפול כלשהו? תודה על תשובתך

15/10/2014 | 21:14 | מאת: צהלה

שעתיים אחרי הארוחה צריך להיות לך לכל היותר 140. כדאי להתייעץ עם רופא ודיאטנית.

17/10/2014 | 12:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ערכי הסוכר בצום צריכים להיות פחות מ 100 ושעתייים אחר ארוחה עשירת פחמימות - פחות מ 140מג% (הכוונה לשתי פרוסות לחם לבן וריבה וכוס תה עם שתי כפיות סוכר -ולא פסטה). יתכן מאד שאת בתחילת התהליך של קדם סוכרת וההמוגלובין A1C עוד לא בא לידי ביטוי . מומלץ לעבור לכלכלה ללא סוכרים זמינים ולחזור על הבדיקות בעוד 3 חדשים.

מנהל פורום סוכרת