fructosamina

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/10/2014 | 17:09 | מאת: אדוה33

ערב טוב, בת 34 + 4 ילדים. משקל 64 ק"ג גובה1.65 בהריון השלישי שלי אובחנה אצלי סכרת הריון. טופלתי ע"י דיאטנית וערכי הבדיקות העצמיות היו תקינים. לאחר ההריון השלישי יצאו לי ערכים נמוכים מדי של סוכר בבדיקת העמסת סוכר ולכן הייתי במעקב של אנדוקרינולוגית שהמליצה אף היא על שמירת תזונה נכונה. כעת אני שלושה חודשים לאחר הלידה הרביעית. בהריון הרביעי לא היתה סכרת הריון. מודה ומתוודה שמאז אני לא כ"כ מקפידה על תזונה נטולת סוכרים.... בבדיקות דם ערך הסוכר בצום היה 97 ולאחר שעתיים מאת שתיית תמיסת סוכר ענבים (75גרם) - 112 שזה בטווח הנורמה. אבל ערך ה fructosamina יצא 272 כאשר המקסימום הוא 236. תוצאות עבר יצאו לי 209, 224. הבנתי שערך זה משקף ממוצע ערכי סוכר בדם בשלושה שבועות האחרונים. (משום מה לא נתנו לי לעשות את הבדיקה של הממוצע בשלושה חודשים האחרונים) אני מאוד מודאגת מהתוצאה הגבוהה והתור לאנדוקרינולוגית שלי קבוע לעוד חודש. האם ערך זה מעיד חלילה על מצב מסוכן? אודה לתשובתך

17/10/2014 | 12:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אדווה, תוצאות העמסת הגלוקוז (75 גר) הן תקינות. הפרוקטוז אמין טיפה מעל לרצוי (רצוי- פחות מ 250 שזה מקביל להמוגלובין A1C של 6.0%). אל תכנסי לפניקה, התחילי בכלכלה ללא סוכרים זמינים וחזרי על הבדיקות של סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית והמוגלובין A1C (לא פרוקטוזאמין1) בעוד 3 חדשים.

מנהל פורום סוכרת