בדיקת דם וסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/09/2014 | 14:46 | מאת: חנין

לום אני בת 35 בריאה בדרך כלל בגלל שאבא נפטר לפני שבועיים בגלל פצע סוכרתי שגרם לזיהום בכל גופו התבקשנו לעשות בדיקות דם מקיפות מחשש שזה תורשתי במשפחה שלנו ( דרך אגב אחי הבכור סובל מסכרת חמורה ושומנים גבוהים 5000 ועבר ניתןח מעקפים לפני כחצי שנה הוא בן 37 ) אז עשיתי בדיקות דם והנה התוצאות כולסטרול : 222 קריאטינין (בדם) : 0.5 סוכר (בדם) : 100 המוגלובין מסוכרר (בדם): 5.5 טריגליצרידים (בדם) 232 אוריאה (בדם) 11 HDL-Cholesterol 49 LDL 126 מה אומרות התוצאות האם יש סכנה לפתח סכרת אודה לך על תשובתך

30/09/2014 | 11:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך חנין, את בקבוצה סיכון לפתח סוכרת. לפי הבדיקות האחרונות עדיין אין סימני קדם סוכרת אך יש עליות של שומני הדם. מומלץ לך לפנות לרופא המשפחה ולדיאטנית באשר לדיאטה דלת סומנים ומופחתת סוכרים זמינים, וכן לחזור על בדיקות הסוכר בצום+שעתיים אחר האוכל בעוד 3 חדשים.

מנהל פורום סוכרת