ערכים בבדיקות

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/09/2014 | 10:15 | מאת: משה

לפני כעשרה חודשים ראיתי בבדיקות בבית ש"עברתי" את הגבול והגעתי בבוקר לערכים של 330 סוכר בבדיקה ביתית. זאת לאחר שמספר שנים עקב ה"חשש" מהתוצאה לא ביצעתי בדיקות דם. החלטתי לקחת עצמי בידיים נרשמתי לחדר כושר ושילבתי דיאטה עם פעילות גופנית יומיומית (אני בן 52), לאט לאט הסוכר ירד, לפני כחודש עשיתי בדיקות לאחר שירדתי כ20 ק"ג וספורט כאמור והיה לי 5.3 תלת חודשי, 120 הסוכר, אגב בבוקר הוא הכי גבוה, אחרי ארוחות עולה כעת ל-140 לערך ויורד. הרופאה הפסיקה לי את התרופות לל"ד וכולסטרול לקחתי 10 מ"ג והערך היה 112 (הרע: 67) טריגליצרידים 62 והכבד פעם ראשונה ב-14 שנה לא היה שומני. השאלה: מה המלצתך מכאן, איני רוצה "לאבד" את ההישג, האם להתייעץ עם דיאטנית להמשך, רופא מומחה, אני חייב לציין שעקב "היפויים שחוויתי אצל אבי ז"ל אני מפחד מתרופות ולכן מנסה לדחות נושא זה ככל הניתן.

22/09/2014 | 14:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הערכים שלך עדיין אינם בתחום הנורמה ולכן מומלץ לך להמשיך בדיאטה ללא סוכרים זמינים, פעילות גופנית מתונה ולהמשיך עם הגלוקומין (שאינו עושה היפו...)

22/09/2014 | 15:01 | מאת: משה

כפי שכתבתי, אני עד היום ללא תרופות כלל, אם יש שיפור מתמיד בערכים ואם התלת חודשי 5.3 הוא בנורמה, מדוע אתה ממליץ על גלוקומין, שאני מדגיש שמעולם לא לקחתי. תודה משה

מנהל פורום סוכרת