כדורים בנוסף לאינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/09/2014 | 07:55 | מאת: רפאל

שלום ד"ר קנטר, T2DM מזה 8 שנים, BMI תקין, פעיל ספורטיבית, בן 46. הייתי מאוזן בסביבות 7% (A1C) על ג'נואט (50/1000)פעמיים ביום ופה ושם באופן אקראי נובונורם. לאחרונה ערכי הסוכר בבוקר עלו ל 140-170. החלטנו (הרופא ואני) על מתן אינסולין לנטוס בערב. לוקח מזה חודש לנטוס וכתוצאה מכך ערכי סוכר תקינים בבוקר ובמהלך היום. כעת לא משתמש כלל בנובונורם. יש לי 3 שאלות : 1. האם יש צורך להמשיך לקחת ג'נואט במקביל לאינסולין ? 2. אם התשובה לשאלתי הקודמת חיובית, האם כדאי להפסיק את הג'נואט ולקחת פעמיים ביום רק מטפורמין ? (השאלה הזאת נובעת מכך שיש מאמרים שמראים על חשד לעלייה בדלקת/סרטן לבלב בשימוש של מעכבי DPP4) 3. האם מומלץ לרדת בכלל מכדורים ? תודה רבה

13/09/2014 | 13:41 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הלנטוס מסייע לכך שתתחיח את היום ברמה סבירה, ושומר על רמת אינסולין של רקע משך היממה. אילו היית אתרוג ולא אדם פעיל ואוכל היה די בלנטוס בלבד, אך היות ועליך לאכול לפחות 3 ארוחות עיקריות ביום, להחשף ךמתחיםפה ושם יש להמשיך בשילוב של הג'נואט. אםלמרות זאת יסתבר שיש לך עליות סוכר נקודתיות בעקבות ארוחה גדולה יש לשקול אזגם שילוב נטובונורם פני הארוחה.

מנהל פורום סוכרת