סכרת לאחר הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/09/2014 | 16:42 | מאת: מ י ק ה

שלום וברכה, עברתי שלושה הריונות עם סכרת הריון מאוזנת עי דיאטה, כאשר בהריון האחרון קיבלתי גם גלוקופאז' לטיפול בערכי סוכר בצום , התינוקות נולדו בריאים ובשקל תקין, לאחר ההריון לא חזרה לי הסכרת, עכשיו בגי 35, משקל 78, גובה 173, בריאה ומקפידה על תזונה בריאה וספורט- אני שוקלת עוד הריון אבל מאוד מפחדת שהפעם הסכרת תישאר לי לאחר הלידה וזה ממש מהווה שיקול אם להיכנס להריון או לא. האם תוכל להפנות אותי למאמרים או מחקרים בתחום והאם קיים מחקר שבודק את הסיכויים להישארות סכרת לאחר הריונות והאם יש דרכים (אפילו אלטרנטיביות) על מנת למנוע את הופעת הסכרת לאחר הלידה. (עם הסכרת ההריונית אני כבר אסתדר...)

13/09/2014 | 13:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כל ארוע של סוכרת הריונית שחלף, נושא עימו את הסיכון להופעת סוכרת שלח ממש לאחר חלוף ההריון. כך שאת נמצאת בסיכון מוגבר לאפשרות זו שיכול להיות שתתממש (ואז זה 100%) ויכול להיות שלא (ואז זה סיכוי של 0%) עקרונית מומלץ לך להמנע מסוכרים זמינים בכלכלתך, לשמור על פעילות גופנית מתונה וקבועה ועל משקל סביר להפחתת הסיכונים.

מנהל פורום סוכרת