טיטרציה בלנטוס

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/09/2014 | 23:32 | מאת: רפאל

שלום ד"ר קנטר התחלתי לקחת אינסולין לנטוס כל ערב. המטרה להגיע בבוקר לרמת סוכר 100 ומטה. על מנת להשיג מטרה זו כל פעם אני מעלה את המינון ביחידה אחת. שאלתי, מהי התדירות שאני יכול להעלות את המינון (כל יום, יומיים, 3 ימים ?) והאם כל פעם ביחידה אחת ? תודה, רפאל

13/09/2014 | 13:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הגישה שלי לטיטרציה של רמות הלנטוס שונה ממה שנאמר לך באשר למטרות ובאשר לאופן הביצוע. להלן המלצותי: המטרה בשימוש בלנטוס או לבמיר (אנלוגי אינסולין ארוכי טווח) היא להגיע לממוצע שבין 100 ל 150 בממוצע של שלשת בדיקות בצום. לשם כך יש לבדוק סוכר בצום כל בוקר. לעשות ממוצעים לכל שלוש בדיקות בצום ברצף. לפי הממוצע יש לקבל החלטה אם להוסיף יחידות אינסולין, להפחית יחידות אינסולין או להשאיר את האינסולין ללא שינוי. לממוצע שלישית בוקר מעל ל 150 מג%- יש להוסיף +2 יחידות לממוצע שלישית בוקר מתחת ל 100מג% יש להפחית - 2יחידות לממוצע שלישית בוקר בין 100 ל 150 מג% ללא שינוי במינון. את ההחלטה על המשך/שינוי מינון האינסולין, שיש לקבוע לפי ממוצע שלישיית הבדיקות בצום – יש לרשום בדף המעקב במשבצת המתאימה. בהצלחה!!!

מנהל פורום סוכרת