סוכר גבולי?

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/08/2014 | 11:09 | מאת: אלכס

שלום. לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת דם שגרתית, הכל יצא תקין, חוץ מסוכר:100(מסומן כמקסימום בטווח הנורמה). הבדיקה נעשתה אחרי 12 שעות צום. אמנם זה הגבול של הגבול, אך עדיין לא מובנת לי הסיבה לכך. אני בן 32, מתאמן 3 פעמים בשבוע, אין לי משקל עודף(אפילו רזה במקצת). אני לא צמא מעבר למצופה בקיץ, אהבתי לממתקים לא השתנתה. אין לי כל מני התקפי חולשה, אם אני אוכל כמות מספקת 3 - 4 פעמים ביום.(משקל כ 60 קילו, גובה 163). יש לי גנטיקה של סכרת 2, לסבא, לקראת גיל 70. האם העובדה, שהדבר האחרון שאכלתי לפני הצום היה מתוק, יכול להשפיע על ערכי גלוקוז? או שאולי עקב צום ארוך, הכבד שחרר קצת יותר מדי גליקוגן? תודה.

07/09/2014 | 21:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כדי להעריך את מצבך הנוכחי עליך לחזור על בדיקת הסוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמחיות וכן המוגלובין A1C אז נדע לבטח מה מצבך.

07/09/2014 | 22:30 | מאת: אלכס

משום מה שכחתי לציין את ההמוגלובין המסוכרר - 4.8. והסוכר בצום יצא 94. אלה הן הבדיקות לפני שבוע. משקל תקין, פעילות גופנית - משקולות, 3 פעמים בשבוע. לא סובל מתופעות של ירידת סוכר(אלא אם לא אכלתי 8 - 10 שעות), עייפות, צמא וכו".

מנהל פורום סוכרת