ערכי סוכר לבנאדם בריא

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/08/2014 | 16:06 | מאת: raffa

שלום ד"ר, אינני חולה סכרת אך בעל מודעות גבוהה למחלה בעקבות שני הוריי. אני בן 35, גלוקוז בצום 94-97 והמוגלובין מסוכרר 5.4%. ידוע לי שאני בריא ושאין לי מה "להתעסק"ו אני יודע שהערכים עומדים בסקאלה שבין 70-100 אך האם עליי לחשוש מכך שאני קרוב לגבול העליון? האם יש מה לעשות כדי להגדיר לעצמי יעד שבין 70-90 למשל? במשך כמה ימים בדקתי רמות סוכר בכל מיני מצבים : למשל- שעתיים לאחר ארוחה אני מקבל באיזור 102-117, בבקרים יוצא לי כאמור 94-97 אולי פעם אחת יצא לי 89. האם כדאי ורצוי לנסות להגיע ליעד נמוך כפי שציינתי או שזה בלתי אפשרי? ממה שאני מבין אם אני לא יאכל פחמימות הגוף שלי עשוי לשחרר גלוקוז ממאגרים כדי לשמור על איזון. אשמח לתשובה בכל מקרה, רפי

07/09/2014 | 21:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך היות ולשני ההורים שלך יש סוכרת אתה נמצא בקבוצה של בעלי סיכון מוגבר לפתח סוכרת. הערכם בצום צריכים להיות עד 100 מג% ולא יותר מ 140 מג% שעתיים אחר האוכל. רצוי לשמור על אורח חיים בריא, ארוחות מסודרות מופחתות סוכרים זמינים, פעילות דופניץ מתונה יומיומית, שמירה על משקל תקין והמנעות ממצבי סטרס ולחץ...

08/09/2014 | 09:18 | מאת: raffa

כל מה שאמרת על קבוצת סיכון,אורח חיים - אכן ידוע לי. לא ענית לי על השאלה המרכזית - האם יש לי אפשרות "לשלוט" על ערכים נמוכים יותר מ -90 בבוקר?

מנהל פורום סוכרת