חשש מה

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/08/2014 | 13:51 | מאת: אושרת

בת 39, ללא מחלות רקע, אבא עם סכרת 2, וגם אימו ז"ל היתה עם סכרת 2. ביום שישי האחרון ניקיתי את הבית במרץ רב, אכלתי פיתה בלבד באותו יום. תוך כדי שטיפה, הרגשתי שחולשה איומה משתלטת עליי ,ושאני חייבת לשכב..התמלאתי בזיעה והדופק הלם. בעלי הביא לי פרוסת עוגה ופשוט "טרפתי" אותה. כעבור כמה דקות התאוששתי. שבועיים לפני היה לי מקרה דומה, אבל לא קיצוני. פשוט נתקפתי חולשה אחרי מאמץ קל. האם יתכן ואני מפתחת סכרת?

11/08/2014 | 22:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אושרת קרוב לודאי שעברת חויה חולפת של נפילת רמת הסוכר. מומלץ לבצע בדיקה של העמסת סוכר 75 גרם פומית, ולבדוק בצום, שעה, שעתיים ושעתים וחצי על מנת לשלול אצלך נפילת סוכר תגובתית, (ראקטיב היפו) כסיבה לחוויה שעברת.

מנהל פורום סוכרת