טיפות כתחליף לזריקות אינסולין ?

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/07/2014 | 23:56 | מאת: אורנה

ד"ר קנטר שלום רב, נאמר לי כי קיים טיפול חדש המהווה תחליף של טיפות במקום זריקות האינסולין - אודה לך מאוד אם תוכל לאמר לי האם נכון הדבר ואם אכן נכון - מהו שמה של התרופה הזו הניתנת בטיפות. תודה רבה מראש ולילה טוב ושקט, אורנה

03/08/2014 | 11:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אורנה, עדיין לא קיים אינסולין למתן בטיפות. בעבר הלא רחוק ניסו להפיץ תרסיס טיפות לאף אך השיווק הופסק משום שהחומר גרם להתעבות ריריות האף ולא פעל בכל מקרה של נזלת קלה כחמורה. מדובר עכשיו על נסיון מחודש לאינסולין במשאף, וזאת לאחר שנסיון קודם למשאפי אינסולין נכשל בשל תגובה קשה של רקמת הריאות, התעבותה ואפילו סרטןלאחר מספר שנות ניסויי, והחברה הפסיקה את ייצורו.. כרגע הFDA והארגון האירופי המקביל אשרו לנסות מוצר ידש ומכשור חדש למתן במשאף, ונחכה ונראה מה יהיה כמובן שלמעשנים, מצוננים, וכ' זה לא מתאים.

מנהל פורום סוכרת