סוכרת ?

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/07/2014 | 21:19 | מאת: גדי

שלום ד"ר . אני בן 63 וסובל כבר שנים מכאבי שרירים בשני הרגלים , השרירים שורפים לי וכואבים כאשר אני לוחץ עליהם , לא כואבים כאשר אני הולך או עושה פעילות גופנית . אני מקבל תרופה בשם קריסטור 10 מ"ג כבר מספר שנים ואני חושב שזה בגלל התרופה הזו . בבדיקות דם אחרונות נמצא כי רמת הסוכר אצלי היא 113 , AIC=6.3% אינני יודע האם זו סכרת וזו הסיבה לכך . מה לדעתך הבעיה שלי האם יש לי סכרת ?ומה עלי לעשות ? תודה

23/07/2014 | 13:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בסטטינים , קבוצת תרופםות אליהן משתיילך גם הקרסטור, ידועים בכך שהם עלולים לגרום לדלקת מעטפות השרירים ולכאבי שריריםן בכל הגוף. במקרים אלו עולה רמת האנזים CPK ממקור שרירי. אם רמתו אצלך אינה גבוהה אלא תקינה- אז כנראה הקרסטור הוא לא הגורם. טיפול על ידי ויטמין E 400 יח' יומיומי מקל על כיווצי שרירי הסובך, ורצוי גם למדוד את רמת המגנזיום בדם כי ברמה נמוכה יש כיווצי שרירים. סוכר בין 100-126 בצום והמוגלובין A1C מעל 6.0 מחשיד למצב של קדם סוכרת הדורש טיפול כמו לסוכרת של ממש- דיאטה, פעילות גופנית וכדור מטפורמיםן בערב למניעת התקדמות מצב הקדם סוכרת לסוכרת של ממש.

מנהל פורום סוכרת