קשר בין רמות סוכר לטריגליצרידים

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/04/2014 | 11:10 | מאת: אסף

שלום, בבדיקה שעשיתי השבוע קיבלתי ערכי גלוקוז של 98. אמנם בתחום הנורמה אבל מגרד את הגבול העליון. במקביל ערכי הטריגליצרדים שלי עומדים על 67. האם יש הסבר להבדלים בין שתי התוצאות, ומה המשמעות של ערכי גלוקוז כאלה? יש לציין שאני בן 28, רזה ועוסק בפעילות ספורטיבית באופן קבוע. תודה

27/04/2014 | 12:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אסף, שני הערכים שלך הם בגדר הנורמה. בחלק מהסוכרתיים כשרמות הגלוקוז גבוהות גם עולות רמות הטריגליצרידים, ואיזון הסוכרת מפחית אותם אבל לא תמיד ולא בכל מקרה.

מנהל פורום סוכרת