שאלה: A1C וסוכר בדם

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/04/2014 | 18:33 | מאת: יעקב

בן 75, משקל 83 גובה 186. סוכר בדם אחרי צום מאז ומתמיד בסביבות 97. לאחרונה בוצעה בדיקת A1C עם תוצאה 6.2 ובגלל אנמיה קלה עשינו גם בדיקת פרוקטוזמין עם תןצאה של 283. לעומת זאת, סוכר בבדיקות דם באצבע שעתיים אחרי ארוחות נע בין 80 ל-100 עם תוצאה אחת של 107. לא לוקח תרופות סכרת אבל משתדל להקפיד על אכילה נכונה ועוסק בפעילות גופנית מעל ומעבר להנחיות משרד הבריאות. איך ניתן להסביר את התוצאות הנמוכות של סוכר בדם גם אחרי צום וגם שעתיים אחרי האוכל יחד עם התוצאות הגבוהות של A1C ו-פרןקטוזמין?

22/04/2014 | 12:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הערכים הגבוליים של ההמוגלובין המסוכרר והפרוקטוז אמין יכולםי לנבוע מכך שמשך היום (לרוב לקראת הערב) הסוכרים שלך טיפה גבוהים מבבקרים. בשלב זה היייתי ממליץ לך לשמור על דיאטה ללא סוכרים זמינים בעזרת זיאטנית ופעילות גופנית מתונה אך קבועה (הליכה למשל).

28/04/2014 | 12:42 | מאת: יעקב א

בעיקבות תשובתך, עשיתי שני דברים: ראשית, בצעתי מדידות סוכר לאורך כל היום - מיד אחרי האוכל, חצי שעה אחרי, שעה, שעתיים וכך עד הערב. התוצאות: בין 79 לפני האובל ו-131 שעה אחרי האוכל וחזרה ל-103 שעתיים אחרי. שנית, הזמנתי תמיסת בקרה לבדוק את הגלוקומטר והוא תקין. אז איך מיישבים תוצאות כאלה עם A1C של 6.2 ופרוקטוזמין של 283

מנהל פורום סוכרת