מה עושים כאשר נוסעים למדינות עולם שלישי?

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/04/2014 | 09:35 | מאת: רז סקלס

אני חושב שזו שאלה ממש משמעותית ולא רק עבורי. אני סוכרתי סוג 2 ומזריק פעמיים ביום לבמיר. נניח שאני רוצה לטייל בהודו וזה כולל מקומות נידחים שאין בהם מקרר אלא רק קרח ויותר בעייתי, בטמפרטורה בחוץ מעל או הרבה מעל 25 מעלות. האם יש דרך להמשיך בזריקות בטיולך כזה? ואולי, אם נוסעים נניח לחודש אז להפסיק את הזריקות? ומה לגבי תקופה ארוכה יותר? תודה רבה, אני ממש סקרן אם יש פתרונות יצירתיים :-)

22/04/2014 | 12:07 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לא מומלץ להפסיק זריקות לתקופה של חודש או יותר, ורצוי לא להפסיק בכלל. האינסולין מחזיק מעמד בטמפרטורה של כ 18 מעלות עד 3 חדשים וכל טמפרטורה כבוהה יותר מקמרת את אורך חיי אלה שנוסעים לחו"ל לזמן ארוך ושוכרים רכב לוקחים עמם מקררון קטן שמתחבר למצת או שמשאירים אותו בלילה במקרר המטבח של האכסניה או המלון וביום מחזיקים אותו בנרתיק עם קרחומים. כל השאר הוא אילתורים שקייימת סכנה בצידם שהינסגולין לא יפעל כרצוי

22/04/2014 | 12:18 | מאת: רז סקלס

מנהל פורום סוכרת