נזקי הכדורים

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/04/2014 | 09:33 | מאת: שמואל

רופא נכבד השלום והברכה. לאחר מתן תקופה ארוכה של שקט מהשאלות הנוקבות והמחכימות שלי הריני מגיע ברוח חדשה ורעננה. והשאלה:מתוך ניסיוןשל 29 שנות סכרת,האם יכול להתקיים מצב שבו במשך כל השנים הללו ונטילת "ארסנל" של טיפול בסוכרת, נזקים מהסוכרת עצמה-אין. ונזקים מעצם הכנסת חומרים כימיים לגוף בצורת גלולות וזריקות וכו'- יש גם יש. במילים אחרות אין נזקי המחלה- אבל יש נזקים הנגרמים מעצם הטיפול בה? מודה מראש על תשובתך החכמה.

22/04/2014 | 12:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמואל בעל הקושיות, לרוב התרופות המקובלות לטיפול בסורת אין "נזקים מצטברים",. הבעיה היחידה היא ששימוש ממושך בממריצי לבלב "גומר" את פעילותו של הלבלב מהר יותר.

מנהל פורום סוכרת