אצבע כהה ברגל- הקדמה לגנגרינה באצבע?

דיון מתוך פורום  סוכרת

17/04/2014 | 16:36 | מאת: רונית

שלום בת 60 חולת סכרת סוג 2 מזה 25 שנה + עודף משקל גבוה מזה 4 חודשים הבחנתי שברגל שמאל האצבע האמצעית, צבעה השתנה לאדום - כחול בהיר לסירוגין האצבע לא נפוחה וללא מוקד זיהום. לא עברה טראומה. קצה האצבע והציפורן צבעם בהיר ורגיל כמו יתר הבהונות ברגליים בשנה האחרונה עברתי פעמיים דופלר כלי דם ברגליים ואין שום בעיה. גם רופא המשפחה עשה לי דופלר במרפאתו וציין שהדופק מעולה, טמפרטורת הרגליים תקינה ואין שום בעיה עם כלי דם. גם אין כאבים באצבע. נוירולוגית בדקה אותי לפני 3 חודשים ויש נוירופתיה סוכרתית אך ציינה שצבע וטמפט' הרגליים תקינות ואין עדות לבעיה בכלי הדם. מה זה יכול להיות ?? הבדיקות היו כחלק מבדיקות תקופתיות בגלל סכרת לא מאוזנת. למה שנינוי הצבע ומה זה יכול להיות ?? לתשובתך אודה

22/04/2014 | 12:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מומלץ לבדק עלידי מומחה לכלי דם, כי שינויי צבע באצבע ברגל קשורים לרוב או לדלקת או להפרעות בזרימת הדם העורקית ו/או הורידית.. לא כל דופלר ברגליים בודק גם את כלי הדם הקטנים שבכף הרגל. שאלה מה נבדק אצלך.

מנהל פורום סוכרת