סיבות לעליות ערכי הסוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/04/2014 | 18:18 | מאת: אור

האם בעיה בלבלב או בכבד או בצינורות המרה, יכולים לגרום לעליה בערכי הסוכר? לאחרונה, אחרי ניתוח כיס מרה, ערכי הכבד עדיין גבוהים, אני מחכה לבדיקת mrcp אבל קשה לי לעשות בגלל 6 שעות צום וירידת סוכר עד היפו. וזה נדחה ונדחה, בינתיים ערכי הסוכר דווקא עלו לי בשבוע האחרון, האם יכול להיות שערכי הסוכר עלו בגלל שיש לי איזו שהיא בעיה בכבד , לבלב, או כל המערכת הזו? אני חרדה,ומחכה לבדיקה שתיעשה לי אולי בבוקר שלא אצטרך הרבה שעות צום. בינתיים בדיקות הכבד קצת גבוהות, ויש לי כאבי בטן. הרופא אפילו נתן לי לעשות בדיקת סמן אלפא פטו פרוטאין, ובדיקת מרקרים, ואני בפחד רב. לסיכום האם יכול להיות קשר לזה שעלה לי הסוכר קצת לבעיה בבטן? האם במקום ללכת מרופא לרופא, כדאי לי להתאשפז ולעשות את כל הבדיקות ביחד, ולאיזה בית חולים במרכז אתה ממליץ. תודה.

13/04/2014 | 22:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כל מחלה פעילה בגוף עלולה להעלות את ערכי הסוכר. אין קשר ישיר בין צינורות המרה לסוכר, אך כדאי שתפנה למומחה ברפואה פנימית שיבדוק אותך ליתרשם מבעיותיך ויוכל לסייע באבחנה.

מנהל פורום סוכרת